Ihtiocinegeticos

GriveiLa cabana din padure,
dintre tufe, prinse glas
si latra in gura mare,
un catel mic, de pripas.

Deranjat, iesi in graba
padurarul si-n Grivei,
ca sa nu mai faca zarva,
arunca un retevei.

Trecura ani si prin hatisuri
mult patimi bietul de el,
simtind a coltilor taisuri
de lighioane fel de fel.

Pana-ntr-o zi, cand pe carare
vazu din nou pe vanator
si ii sari drept in spinare
muscandu-l crunt, razbunator.

Morala:

Decat dusman un caine mare,
mai bine-i dai de mic un os,
da-i adapost, vezi ce il doare
si-ti va fi prieten credincios.

  Zilele acestea s-au dus tratative si s-au incheiat acorduri intre cei trei actori principali care pot debloca situatia, pe cat de critica, pe atat de penibila pentru noi ca tara, in care ne aflam in urma ultimatumului dat de CIPS de a ne rezolva conflictele interne, sub sanctiunea pierderii organizarii CM de Crap in acest an in Romania. Asadar, dupa ani intregi de procese si razboaie publice si institutionale, Selaru se afla fata-n fata cu Popescu, avand ca terta parte direct interesata pe Florin Carstocea, cei trei reprezentanti ai AGVPS, FRPS si Rig Service (lacul Corbu).
  Ceea ce majoritatea au caracterizat ca fiind o actiune oportunista, neavenita si sortita esecului, ba chiar unii s-au straduit sa puna umarul la acest esec, vorbesc despre deplina legalitate si functionalitate a FRPS, a devenit azi o realitate ce nu mai poate fi nici denuntata, nici evitata si nu ar trebui sa fie nici blamata, deoarece este un deziderat la care cu totii am sperat de mai multi ani. E adevarat ca fiecare a vazut aceasta Federatie in felul lui, cu alti actori, in alte roluri. Din pacate, desi arena a existat, publicul a platit biletele si a aplaudat frenetic, pe scena interpretarea a fost jalnica, amatoriceasca. Si iata ca un regizor necunoscut din provincie dar inzestrat profesional, a reusit o punere in scena demna de aplaudat, in ciuda lipsei de tact si a charismei. Ca la orice performer, pana la urma rezultatul conteaza.

  Ne place sau nu, acestea sunt datele. FRPS-ul isi intra in drepturi si preia organizarea Campionatului Mondial in colaborare cu Rig Service si a celorlalte competitii oficiale. Probabil lucrurile nu se vor opri aici si AGVPS-ul va ramane pana la urma doar AGVS, pierzand in totalitate pescuitul. Oricum, de multi ani pescarii se lupta sa-si faca propriile asociatii si sa scape de colectorul central de taxe care nu a ajutat cu nimic pescuitul dar a contribuit din plin la devalizarea patrimoniului avut imediat dupa revolutie.
  Selaru face singura miscare pe care o mai are la dispozitie, aceea de a iesi elegant din situatie, mimand intelegeri amiabile, incheind procesul verbal de predare-primire sub forma de protocol. De fapt e in corzi si a ajuns in situatia asta dand cu reteveiul dupa catelus de-a lungul timpului, de cate ori acesta scancea dupa un os. Daca ar fi acceptat acum 6 ani sa ne facem propria Federatie, o putea tine foarte usor pe langa “casa” pastrand afilierea la CIPS-FIPS si ramanea oricum cu restul pescuitului de agrement. Dar s-au calicit. Ce i-a impiedicat sa o faca, pentru ca oricum nu erau interesati si implicati in organizare competitionala?! Gainareala de a face cateva excursii in strainatate pe banii asociatiei? Ce aveau de pierdut? Vreo 200-300 de pescari care oricum nu cotizau la AGVPS? O afiliere internationala de pe urma careia nu aveau decat o gaura anuala in buget la plata cotizatiei? Banii castigati de pe urma organizarii odata la cativa ani a unui CM in Romania? Nimic din toate astea nu sunt motive plauzibile. Si atunci? Grandomania! statutul de “mari si tari”, iluzia puterii! Astea toate la un loc si o incompetenta gestionare a situatiei au fost motivele pentru care s-a ajuns aici. Motive suficiente cred eu, pentru ca Selaru sa fie demis la primul Congres al vanatorilor. Luati-l in catare domnilor!

semnatura

Related articles

Comments

 1. Asta e tare; ” regizor necunoscut din provincie dar inzestrat profesional, a reusit o punere in scena demna de aplaudat, in ciuda lipsei de tact si a charismei” … inzestrat profesional cu ce?

  • Cu… “arta regizorala” evident! In traducere, cu insusirea cunostintelor juridice necesare slalomului legislativ, cu rabdare, rezistenta la uzura psihica si cu o ambitie mai mult decat olteneasca de a duce la capat ce a inceput cu ani in urma. Sincer, cati cunosti cu asemenea inzestrare? Cati au reusit? …stiu raspunsul. 😉

 2. Florentin, te-am cunoscut ” virtual” in dezghetatul februarie 2007, la prima mea lectie de pescuit modern la crap, pe care o dadeai impreuna cu regretatul “LV ” pe singurul si unicul ponton atunci de pe MV2. Din 2008 ne-am cunoscut personal, de cand m-am bagat in lumea asta nebuna,nebuna a pescarior romani de crap …si poate de pretutindeni. Mai exact din aprilie 2009 ( prima mansa Infopescar) ca sa nu gresesc, asa sunt eu mereu cu un pas in urma…ma pregatesc sa lansez.
  O introducere cam lunga, dar am facut-o ca sa marchez niste intervale de timp ( pe care “pionierii nostri” le contabilizeaza din 2002-2003 cred ), in care carpfishingul romanesc per global a fost,este isi ramane in crestere efectiva, din toate punctele de vedere dupa parerea mea.
  Si uite ca acum s-a ajuns aici, cand vor ramane 2 actori care vor raspunde de buna organizare a CN si de ce nu CM ( doar au fost antecedente apreciate la superlativ de catre crema internationala in carpfishing).
  Pe nici unul nu i-am cunoscut personal, dar am cunoscut Corbu anul trecut la CN si asemenea balta si organizare cred ca nu exista decat la noi, toata lauda d-lui Carstocea !
  Cu dl. Popescu m-am contrat un pic, dar cred ca si dansul este de acord ca termenii au fost la limita bunului simt, de ambele parti. Micile dispute, care au fost si putine de altfel, au fost strict legate de pescuit, adica eu vorbeam pentru ca pescuiam si el doar vorbea. Da se pare ca are o rezistenta stahanovista si daca pune cadrul legislativ pe fagasul corect ,in folosul pescarului, bravo lui.
  Pe al 3-lea actor l-am cunoscut destul de bine, deoarece fac parte din generatia “oldsmobile” de pescari si pana in 1990 am fost legitimat la : Acvila.Diana,Soimul,etc. toate tinand de AGVPS. Pana in 1990 chiar aveam un avantaj cotizand la AGVPS, in special ca student( pana in 1984 ) cu reducere si pentru mine si pentru barca etc. ( sa nu mai amestecam vremurile…).
  Dupa ’90, cand am facut parte din 2 cluburi stiu ca ni se cereau niste bani care trebuiau sa mearga la AGVPS.
  Ce sa zic.., eu cred ca e de bine, sunt de acord cu ideea de baza din articolul tau, eu oricum traiesc din 2000 intre cainii mei, cel mai mult am avut 8, acum am 4 ( toti cipati si raportati ).

 3. Cat timp FRPS are treaba doar cu cluburile care doresc afilierea la ia, nu e nici o problema; momentan doar vorbe nici o competitie organizata de FRPS

  PS: oameni fara coloana cei de la federatie, nonvaloari, profitori, iar cei ce ii promoveaza oportunisti

  • Promovarea poate fi comerciala, caz in care nu poate fi acuzat nimeni ca practica o asemenea activitate, sau din convingere. In ambele cazuri oportunismul este o notiune relativa. In primul caz se numeste oportunitate de afaceri iar in cel de-al doilea se numeste opinie personala. Pot sustine oricand o polemica pe tema federatiei dar pe baza de argumente concrete, nu pe acuzatii generice. Argumentatia mea nu exclude existenta unor reali oportunisti dar generalizarea este exagerata. Sintagma “romanii sunt prosti, rai si puturosi”, care este des vehiculata chiar de catre romani, va surade?

 4. Aveti dreptate, dar atitudinea federatiei (federatie=nea fane) este gresita, nu te iei de oameni care pe banii lor au adus rezultate, eventual vi cu solutii la necesitatile lor, le prezinti alternative, lasi oameni sa se convinga de utilitatea federatiei, federatia asa cum este ia momentan este ceva artificial, pe scurt srl-ul lui nea fane.
  Aveti un exemplu de concurs organizat de federatie?

  • La momentul acesta nu ma intereseaza decat ca federatia exista. Mai departe trebuie populata cu cluburi si pescari. De ei depinde cum va arata federatia in viitor si ce activitate va avea. Nu se judeca niciodata o carte dupa coperta, titlu sau autor, ci dupa continut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.